Home

Over

Blog

Links

Contact

 

 De Ultieme Schoonheid van Raw Power...

Over Stroomsporen en Blauwe tongen...                                

Zie het volgende artikel:

http://www.dehoefslag.nl/uncategorized/stroomsporen-leveren.html

De Oostenrijkse dressuuramazone Ulrike Prunthaller en haar trainer Friedrich Atschko zijn in februari 2013 schuldig verklaard aan pijnlijke en illegale trainingsmethoden. De eis voor de amazone is negen maanden concoursverbod en 4000 euro boete. Atschko kreeg een straf vanwege het bewust helpen bij deze praktijken. Hij moet 5000 euro betalen.

Denk niet dat dit een incident is!

Lees het gruwelverhaal van de "Blue tounge", De blauwe tong...

Andreas Helgstrand rijdt op zeer hoog dressuurniveau zijn toppaard "Akeem Foldager"  aop een open dag (12 April 2014).

De beelden laten zien dat het paard "diep rond en laag" wordt gereden, zo strak dat verzet onmogelijk is, maar ook dat de bloedtoevoer is afgeknepen. Er zijn ook verwondingen op de flanken van het paard te zien!  

Eerder in 2009 was een vergelijkbaar incident met een Zweedse ruiter, op Youtube te zien, terwijl hij aan het trainen was met zijn paard. De FEI heeft de zaak onderzocht, maar geen vervolging ingesteld.

Een dierenarts, door tgenstanders van deze methode ingesteld, heeft vastgesteld dat de manier van rijden en het gebruik van de optoming volledig ONACCEPTABEL was. tInDe blauwe tong is het rechtstreekse gevolg van onjuist hateren van de optoming.

Dus, als we willen weten hoe we "paardwaardig" om kunnen gaan met paarden is de professionele wereld geen goed voorbeeld...
 

 

    Voor een Paardwaardig bestaan!

Welkom!

NRPS Fries Avanti Azzari   Vechten Tellington-Jones  Bill Dorrance  Paard Hempfling    Emiel Voest   Mensen  Dominantie  Harmonie  Paardenfluisteren Parelli    Monty Roberts   Paarden  Bit    Communicatie  Clickertraining  bitloos Dressuur ANGST Freestyle  liefde  verbinding   zweep  Paralell   Volgen Leiderschap Lichaamsbewustzijn  Hoefijzers Mintzlaff  Eenheid Frédéric Pignon