Home

Over

Blog

Links

Contact

 

 De Ultieme Schoonheid van Raw Power...

Wie ben ik?

Mijn naam is Paul, en mijn paarden heten Avanti en Azzari

En na lang wikken en wegen heb ik besloten mijn belevenissen met de paarden online te zetten. Als je begint met de paardenhouderij loop je namelijk al heel snel tegen een heel bijzonder fenomeen aan:

Iedereen geeft je advies! Of je er om vaagt of niet. En de adviezen zijn vaak nog tegenstrijdig ook!  Zelf heb je ook een aantal ideeën, maar die worden door de meeste mensen resoluut afgewezen. Sterker nog, de woorden "heel streng zijn", "levensgevaarlijk"  en "niet te vertrouwen" komen met kracht ter sprake, je moet wel levensmoe zijn, als je de tips niet ter harte neemt.  

En dan moet je wel stevig in je schoenen staan om toch je eigen weg te gaan. Dat is echter precies wat ik toch heb gedaan, omdat ik vond dat de vele paarden die ik tegenkwam, niet echt met gratie en blijdschap aan het werk waren, maar eerder onder protest, of een slaafse, luie, uitgebluste en soms zelfs een doodse indruk op mij maakten.

Dankzij het internet, en dan vooral uit het Engelstalige domein, kon ik informatie vergaren waardoor ik toch met vertrouwen stappen "in het duister" kon zetten.  En al zoekend en verdiepend werd mij steeds duidelijker, dat de traditionele  omgang met paarden mij steeds meer ging tegenstaan. 

Er wordt veel te snel en overdreven veel gebruik gemaakt van geweld en intimidatie... En dat vind ik helemaal niks!

Maar hoe dan?   Lees verder...  

    Voor een Paardwaardig bestaan!

 

Welkom!

NRPS Fries Avanti Azzari   Vechten Tellington-Jones  Bill Dorrance  Paard Hempfling    Emiel Voest   Mensen  Dominantie  Harmonie  Paardenfluisteren Parelli    Monty Roberts   Paarden  Bit    Communicatie  Clickertraining  bitloos Dressuur ANGST Freestyle  liefde  verbinding   zweep  Paralell   Volgen Leiderschap Lichaamsbewustzijn  Hoefijzers Mintzlaff  Eenheid Frédéric Pignon