Home

Over

Blog

Links

Contact

 

 De Ultieme Schoonheid van Avanti...

Avanti is een NRPS-geregistreerd rijpaard met 36,5% Arabisch bloed. geboren op 9 juli 2005.
Toen ik haar kreeg was ze zwaar getraumatiseerd en geestelijk helemaal dood. Wel heel braaf, maar meer een soort slaaf.

Geen glans in de ogen. Nadat ik met veel geduld en liefde met haar werkte, en ook door haar gewoon zichzelf weer te laten zijn, ontwaakte ze na ongeveer een maand weer! Wauw, wat was dat mooi! Ze danste rondjes om me heen!

Maar ook, werkelijk doodsbang voor alles, behalve mij, was er niets meer mee aan te vangen. Toen pas zag ik hoeveel pijn en verdriet ze met zich meedroeg.  En dat moest geheeld worden.

Maar ik zag ook hoe mooi ze opeens was, en hoe prachtig ze kon bewegen. Helemaal voor mij maakt ze vrijwillig passages en piaffes, of het niks is!

Ook heeft ze Azzari ter wereld gebracht, het "moederschap" heeft haar heel goed gedaan, ze is er dapperder van geworden.

Tegenwoordig is Avanti het liefste en zachtaardigste paard geworden dat je je maar kunt indenken...

En ze durft weer haar menig te uiten. En vaak heeft ze nog gelijk ook!

Samen dansen en wandelen we door de velden, en ook doen we grondwerk, waarbij ik ben begonnen met een eigen versie van het longeren.

Binnenkort hoop ik hierover een nieuw artikel te schrijven.   

    Voor een Paardwaardig bestaan!

 

 

 

 

NRPS Fries Avanti Azzari   Vechten Tellington-Jones  Bill Dorrance  Paard Hempfling    Emiel Voest   Mensen  Dominantie  Harmonie  Paardenfluisteren Parelli    Monty Roberts   Paarden  Bit    Communicatie  Clickertraining  bitloos Dressuur ANGST Freestyle  liefde  verbinding   zweep  Paralell   Volgen Leiderschap Lichaamsbewustzijn  Hoefijzers Mintzlaff  Eenheid Frédéric Pignon